Alltinomjakt!

Hade fullt upp igår

Hade fullt upp HELA dagen igår. Var uppe runt 6 för att åka till Tullgårn. Fick äntligen träffa på Rags efter en himla massa månader. Riktigt roligt!

Var hemma runt fyra och då var det bara byta om och möta upp kunderna. Det var min tur att stå som jaktledare. Det började med att en utav de sju finnarna sköt en moster gris. Det var inge mer med det tänkte jag. Men.. fyrhjulingen pajjade precis i samma sekund och det var inte så att den 125 kilos grisen låg 50 meter från vägen. Det var bara vänta tills några utav de andra finnarna gett upp och utnytja dom till dragmän hehe. På vägen till slakteriet ringer en som just skjutit en brungris, och bara sekunderna därpå får jag samtal om att två stycken ville bli hämtade.. Medan han som som precis skjutit den stora grisen vill hem till stugan där dem bor och den ligger ändå ett par kilometer bort. Jag hade med andra ord fullt upp redan då.

Men vänta nu, det var ju bara början. Klockan började närma sig 04.00, vildsvinen var flådda och jag hann precis komma innanför dörren innan telefonen vibrerade. En stor galt skjuten stod det på smset. Jahapp det var bara vända och åka för att hämta den. Väl där träffar jag på ett helt gäng finnar. Dom har alltså åkt för att möta upp den glada skytten. Jag vart ju självklart super glad och fick i samma sekund reda på att det inte bara var han som skjutit en galt utan att en till kund också gjort det. Klockan slår 05.00 och där står jag med två galtar på över 100kg.

Som ni säkert förstår så hade jag inte möjlighet att skriva på bloggen igår.

Alltid kul med gäster

Kom hem idag och hade en massa dov stod på tomten och hälsade mig välkommen. Inte för att det är´en direkt ovanligt syn att ha hjortar på tomten när man parkerar bilen men det är lika kul varje gång. Så himla fina djur.

Ikväll står det studentpartaj på schemat så allt som har med fodring och jakt att göra lägger jag åt sidan och tar fram party kläderna. 

Imorgon är det dock andra tag, då är det guidning och fodring som ska förgylla dagen.

 

Imorse rullade bilen mot Hallsta runt sju. Hämtade upp hundarna och tog mig sedan hem igen för att fodra och tjära på 25 platser runt om på Tidö. Har med andra ord haft ganska så fullt upp idag.

Nu är det bara slipa knivar och tvätta jaktkläder för imorgon kommer finnar som ska stanna i en vecka. Kommer bli en hel del guidning och sånt skoj. Aldrig fel!!

Sedan är det ju jaktmässa på Tullgårn i helgen. Kan inte tänka mig att det blir annat än skoj. Kommer även få träffa Ragnhild som jag inte gjort på evigheter. ÄNTLIGEN!!

I'm back!!

Uppdatering på bloggen har inte hunnits med den senaste tiden. Det har vart fullt upp med renovering och mycket mer på sidan om det. Nu kan jag äntligen skriva att jag sitter i mitt och min pojkväns hus som vart såå himla mycket finare än förväntat. Tanken från början var att renovera vardagsrummet och sovrummet MEN... så råkade jag även kasta på vit färg i hallen, trappen, övre hallen, kontoret och lilla toan, wops. Det vart alltså en ganska stor förändring och vi har även hunnit med att inreda och fått upp troféerna.

Så som ni kanske förstår så har jag inte riktigt haft tid med bloggen men nu jädrans är jag tillbaka.

Det har dock blivit en del jakt någon gång ibland sådär när man fått några minuter över. Så jag har med andra ord hunnit med och fällt några djur.

Ingenting kan stoppa dina drömmar, förutom du själv..

Idag är det en sådan dag som jag längtar tillbaka alldeles för mycket till Africa. Värmen, folket, jobbet, spänningen blandad med all rädsla som man faktiskt bar runt på varje dag. Många utav mina vänner och minst sagt min familj kan nog inte riktigt förstå att jag längtar tillbaka så mycket som jag faktiskt gör. Det kan bero på att jag faktiskt hade ett rent helvette när jag var där. Jobb konstant och vi fick knappt i oss mat. Men vet ni vad.. Jag har lärt mig så galet mycket utav detta och det har vart min dröm i flera år att få åka dit. Och jag gjorde det!

Jag var 17 år, kunde inte engelska, flög själv, kom till en kamp där jag inte kände någon.. Jag har besegrat min rädsla och om något år har jag även uppfyllt min dröm. Så vad ni en gör... ge ALDRIG upp!

Reportageskrivande...

Nu jädrans i min låda skall det skrivas reportage. Får hoppas det blir lika bra som jag tänkt mig. Det gäller ju att komma på en text på flera sidor också. Vi får helt enkelt se hur det går.

Ska även berätta att det är riktigt häftiga grejer på gång nu. Kan inte säga vad det är än då ingenting är klart men jag tror det kan bli riktigt häftigt och roligt!!

Bäver

Var ut igår för att ta ännu några foton på Johan och bävern. Fick till riktigt många snygga bilder som förhoppningsvis kommer synas i tidningen framöver. 

 Åkte sedan iväg med den till konservatorn för att få skinn och skallen fixad. Kommer bli super snyggt och alls fel att ha i nya huset.

huvudet säger ifrån..

Denna tisdag är inte som alla andra tisdagar. Det brukar annars vara röjning men idag byttes det ut mot papperarbete.. Klockan ringde runt halv 7 så det var bara att släpa sig upp.

Idag var det dags att göra massa strunt på datorn. Sånt där som bara måste bli gjort men "man har aldrig tid" för det.. Har suttit med det till nu (15.30) och börjar känna att huvutet inte riktigt hänger med längre.

Nu ska jag snart börja skriva på reportaget och invänta Johan som ska följa med mig ut på Tidö och ännu en gång ställa upp som modell framför kameran. Sedan blir det att åka till huset och få upp lite panel och måla.