Alltinomjakt!

Licensansökan är inskickad

Äntligen är ansökan inskickad och nu är det bara denna eviga väntan kvar.

Känns sååå skönt att äntligen få hem min efterlängtade Blaser (min kommer dock att vara svart & orange).

 

Just nu har jag en Ruger American 308. Jag har varit jätte nöjd med den. Dock så köpte jag den som förstabössa så känner att det är dags att byta upp sig nu.

Jag har jagat och skjutit en hel del med Blaser så jag vet att det är ett bra vapen och riktigt skönt att skjuta med. Även denna bössa blir i kaliber 308.

 

Nu är det bara hålla tummarna att det går fort att få licensen godkänd!!

Denna gång hade jag tur...

 

Jag kom precis på en lite "rolig" sak som jag tänkte dela av mig av. 

För någon vecka sedan så var jag iväg runt Örebrotrakterna och gick som hundförare.

Under en utav såtarna så vart blåsan full och jag satte mig ner för att göra mitt. När jag kände mig nöjd var det bara ställa sig upp, ta några steg åt sidan och dra upp mina smutsiga Chevalierbyxor. 

Medan jag står och fipplar med skärpet bara några meter ifrån den tätning jag precis suttit i hör Wilja börja skälla och inser ganska så snabbt att det var vildsvin i närheten. 

Jag hinner precis knäppa klart byxorna när det kommer en stor svart galt utspringande från det stället där jag för bara någon sekund sedan suttit vid.. 

Jag kan alltså vara skapligt glad över att jag inte kollade in naturen extra länge just denna gång.. 

Vilken ras?

Jag får frågan väldigt ofta och jag kan verkligen förstå det.

Många undrar vilken ras Wilja är. Det första alternativet hos dem flesta är faktiskt labrador.. Nej det är ingen labrador. Det är väl bara för att hon är svart och har lite "labradorutseende" som alla tror det men hon är en bladras.  Svaret är Jämte/Wachtel.

Vi har även två gråhund/Wachtel som är väldigt lik denna ras (vilket inte är så konstigt då gråhund och jämte är väldigt lika). Den ena hunden är brun. Väldigt fin är han. Men det är samma där, många undrar vad han är för ras. För oftast så är grå/wachtlarna svarta men inte denna herre. 

 

Vad har ni för hundar och vad jagar ni med dem? 

Vore roligt att veta! 

 

Själv är jag inne på att skaffa en Norrbottenspets inom en snar framtid. Är det någon utav er som har någon erfarenhet kring dem så får ni gärna höra av er och skriva vad ni tycker om dem!

Storm

Jag väntade mig mer utav gårdagen. Tills jag tog mig ut på pass och insåg vilket blåsväder det var. Då förstod jag ganska så snabbt att hjortarna mer än gärna kommer att hålla sig inne i skogen. Självklart gav jag det en chans.

Det är aldrig speciellt skönt att sitta på ett öppet pass när vinden slår som hårdast.

Men jag höll i alla fall ut tills mörkret gjort sitt. Inte ett enda vilt fick jag se under kvällningen. Så det vart med andra ord det slutresultat jag väntat mig.

MEN visst är det på något konstigt vis skönt att ta sig ut, sitta och bara glo ut i intet? Jag tycker det är hur skönt som helst. Fast jag ska erkänna att vinden och kylan gärna får hålla sig undan..

 

Denna vecka står det två jaktdagar i kalendern. Jag antar att det kan bli en och en annan jaktkväll också, men det återstår att se!

Jag har även en rolig sak på g som kommer att visas på bloggen inom kort, så håll utkik! 

 

Hoppas ni haft en bra start på denna vecka!

Blogg-comeback

Jag vet inte riktigt varför jag fick för mig att dra igång bloggen igen. Det kan ju ligga nånting i att jakten är en del av min vardag eller det känns ju åtminstone som att det kan vara ett ypperligt bidrag till min "blogg-comeback".

 

Att skriva har alltid varit ett sätt för mig att släppa på känslor. Fast jag alltid haft svårt att skriva och förmedla mina tankar så är det på något konstigt vis rofyllt att slå sig ner vid tangentbordet med en kopp kaffe och dela med sig av sina jaktupplevelser.

Samma som att jag älskar att läsa om andras jaktlycka så hoppas jag att det finns någon stackars krake där ute som även gillar att läsa om min.

 

Jag har en tanke om att förmedla mina jaktveckor här på bloggen. Jag hoppas verkligen att jag klarar av att utföra det på bästa sätt.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så blir det en del jakter i veckorna och jag tycker att dem dagarna helt klart borde räcker till för att kunna få ihop ett knippe blogginlägg i månaden. 

Finns det några önskemål kring inlägg så får ni mer än gärna kasta iväg en kommentar. 

Ha en fortsatt trevlig helg och tack för att du läser min blogg!

 

Jakthund

Jag säger bara WOW...!

Jag har nu fått upplevt några av det häftigaste ögonblicken i mitt liv..

Jag förstod att hundjakten var annorlunda mot att sitta som passkytt och sikta runt med ett vapen. Men att det var såhär, det kunde jag aldrig ens drömma om.

Jag, sambon och min far jagar en hel del ihop. Vi åker runt halva Sverige (känns det som iaf) några gånger i veckan för att agera hundförare med våra tre blandraser. 

 

Unghunden Wilja har inte gjort mycket nytta då hon endast är 1 (& ett halvt) år fyllda. Vi har alltså inte heller haft några höga förväntningar och har endast tagit med henne ut i skogen så mycket som möjligt, för att ge henne den skogsvana en jakthund förtjänar.. Vilket har gett resultat.

 

Det har gått så fort. Från att ha haft en hund som slickar stövlarna på en tills att idag, eller rättare sagt.. de senaste månaderna, faktiskt jaga. Riktigt bra dessutom. 

 

Det var verkligen som om det klickade, från den ena dagen till den andra.

De senaste månaderna har det rasat en hel del vilt för henne och jag förstår helt ärligt inte riktigt hur det gick till. Allting gick så fort. Men stolt som en tupp kan vi härmed ge henne titel, JAKTHUND! 

Det värmer otroligt gott i en jägares hjärta!

Upp