Alltinomjakt!

Hon kunde ha drunknat..

Vilken dag. Helt galet!

Vi började dagen nere vid hamnen för att åka båten ut mot ön där vi jagar.

Efter den tretio minuters långa båtresa var det dags att ta emot kartorna, och göra klart hundarna inför första såten.

 

Jag tog med två av mina tre hundar och släppte när jakten ropades igång på radion. Det tog inte långa stunden innan jag stod utan hundar och insåg att dem hade att göra nere i vassarna där vildsvinen gärna står och trycker. 

Det avfyrades några skott som rapporterades på radion och jakten rullade på. Jag trampade runt utan hund ett bra tag innan jag fick in dem och gjorde ett nytt försök att få ut viltet.

Hundarna jobbade på bra och jag stod och lyssnade på en utav hundförarnas hundar som jobbade på ute i vassen. Sedan rasslade det bara till och ut kommer en brungris i Johans riktning. Jag ropar till på radion att han ska vara beredd och bara sekunderna därpå hör jag Johans Ruger arbeta.

- En gris ligger.

Riktigt roligt när det är bra hundjobb och bra skytte.

 

När dagen börjar gå mot sitt slut hör vi en utav hundförarna i panik på radion. Chilla, vår ena hund har gått igenom isen och hundföraren har simmat ut för att rädda henne. Ännu en hundförare som var i närheten simmar ut för att hjälpa till och allting blir bara rena rama kaoset. Efter mycket om och men kom alla hem till jaktstugan hela och friska... Men blodiga och dyngsura.

Hur tackar man någon för en sådan insats? Jag och min familj är så oerhört tacksamma för det dom gjorde och tack vare dem är Chilla idag vid liv. Det var inte många minuter det hängde på.. NI är hjältar!

 

Vid tretiden åkte båten tillbaks. Så fort vi var i land så var det bara åka hem och packa iorning alla prylar inför morgondagen. 

 

En riktigt lyckad dag med mycket vilt i pass och ett gäng glada passkyttar..

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas