Alltinomjakt!

Håll dig varm i kylan

När jag var liten och var ute och jagade räv så började jag frysa något förfärligt men gav aldrig upp. Så nu sitter jag här med förfrusna både fingrar OCH tår.. Vilket jag inte rekommenderar. Dem som har samma problem vet hur jobbigt och förjävligt det är.

Jag har verkligen testat ALLT när det kommer till plagg och produkter som ska hjälpa mig att hålla värmen. Jag kan meddela att det är nu, sisådär 14 år senare som jag fått lite hum om vad jag kan använda för att klara av kylan någorlunda. 

 

Jag har därför kastat ihop en lista med mina favorit-saker/produkter/kläder som jag använder för att få min kropp att överleva när det är som kallast.

 

Tjocka vantar och hand-/fotvärmare - Den kombon är ett Måste när det är kallt. Jag måste starta handvärmarna innan jag går ut och ha dem i mina vantar hela tiden för att fingrarna inte ska förfrysa. Skulle dem av någon anledning göra det ändå så kan jag inte använda fingrarna på hur länge som helst.. Kan därför inte jaga när jag blir lite kall/förfryser. 

* 5etta vantarna  och biltemas handvärmare ligger på min topplista!

 

Ett rejält underställ - Jag har verkligen insett hur viktigt det är med ett rejält och bra underställ. Själv har jag två lager på vintern för att klara kylan. Sedan har jag olika byxor över beroende på om jag ska stå på pass eller gå som hundförare. 

* Chevaliers underställ tar platsen på min topplista!  (Tycker även om Engelsons underställ är väldigt prisvärda)

 

Varma kängor/stövlar - Detta för mig är en såå viktig sak. Jag har testat massvis med kängor och stövlar men jag fryser så fort jag kommer utanför dörren. Självklart är jag otroligt känslig som ni säkert förstått.

* Muck Boots är en solklar toppvinnare när det kommer till skor.

 

Strumpor i flera lager -  Nej, nej, nej.. Jag menar absolut inte att man skall packa på sig hela strumplådan när man ska ut i skogen. Jag använder två till tre lager och dem får ABSOLUT inte sitta tight/hårt. Då fryser man direkt. 

* Min favorit som används flitigt här hemma är Engelsons strumpor. Jag använder andra också men just dem är bäst enligt mig.

 

Hålla kroppen varm - Detta är sista utvägen för mig. När det är dags att sitta på pass och det är som kallast ute så är det bara ta till med alla medel som går. Då åker värmevästen fram och enligt mig är det väldigt skönt och behövligt under den kallaste tiden på året.

* Pinewood's väst är den ända jag testat och den är riktigt bra.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas