Alltinomjakt!

Mitt första vilt

Som alla jägare vet så är första viltet alltid någonting riktigt speciellt. Jag fick fälla mitt första vilt när jag var 9, skulle fylla 10 år. Kanske inte så vanligt att jakten börjar i sån tidig ålder och speciellt inte för tjejer. Men jag är uppväxt med jakt. Pappa, farfar och farfars far jagar/jagade. Därför har det alltid pratats jakt runt om mig, jag har alltid tyckt det var intressant att vara med i slakteriet, kollat på jaktfilmer osv.

Det började redan när jag var runt 2-3 år. Mamma och pappa satt på altanen och jag satt i soffan och självklart var det en jaktfilm på. Sedan hör de mig skrika NUU..! och i samma sekund avlossas ett skott på filmen. Jag hade alltså med andra ord sett den filmen ett antal gånger hehe.

Jakten för mig är inte att skjuta. Det är allt man får vara med om, allt runt om själva jakten. Naturen, smaken av alla de olika vilten, allt man lär sig och så himla mycket mer. Jag har sen första gången jag höll i ett vapen haft en tanke som jag tänker allra mest på och det är -Skjut inte om det inte känns bra. Och det gör jag inte heller. Jag har avstått otroligt många skott då många skulle tyckt det var en självklarhet att skjuta. Men nej. Känns det inte stabilt, rätt avstånd osv då är det bättre att inte skjuta. Det värsta som finns är att se ett djur lida.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas