Alltinomjakt!

Dålig uppdatering

  Har vart riktigt dålig uppdatering nu sista veckorna. Detta är pågrund utav att jag håller på för fullt i nya huset och hinner därför inte annat än jobba och sova. Inom kort kommer bloggen uppdateras dagligen.

Http://activeoutfit.se

Här om dagen kom det hem ett slaktsätt till mig. Någonting som kommer komma väl till användning om jag känner mig själv rätt. Eller vad tror ni?

Detta sätt går att hitta här: www.activeoutfit.se  

på denna sida hittar ni även massa andra produkter till toppenpriser. In och shoppa!

Jaktkeps.se

Idag låg det ett paket i brevlådan som innehöll dessa två fräningar. Ett super snygg jaktkeps och en grå mössa som kan användas till vardags. Älskar att man får välja olika tryck på de produkterna man beställer. Jag valde Julia Jidesjö, hunting på kepsen och på mössan körde jag på mitt smeknamn Jullan. Lite små ballt.

Dem har inte bara kepsar och mössor, utan även kläder som dom trycker på. Dessutom är det riktigt bra priser.

Gå in här: http://www.jaktkeps.se/ för att besöka hemsidan!

Promenad

Det fick bli en skogspromenad även idag. Så himla skönt väder och lillen älskar det. Riktigt roligt att se henne springa runt i skogen, hon blir helt galen. Alltid bra att dom får vara i skogen i tidig ålder.

Troféer

Ursäkta bombnedslaget på bilderna!!

Som ni ser så finns det en del troféer hemma hos mina föräldrar. Jag har en hel del jag med men då jag för ett tag sen bodde i lägenhet och mellanlandade här innan jag flyttat vidare så har det inte blivit att troféerna kommit upp på väggen. Känns inte så jätte värt att sätta upp dom i någon vecka/månad och sedan ska dom ner igen..

 

Till saken.. Jag som är uppvuxen med alla djur runt om i huset skulle tycka det kändes hur tomt som helst och inte ha någonting på väggarna medan folk som kommer hem till oss kan bli helt förskräckta när dom ser uppstoppade djur. Ganska kompiskt hur olika folk är och hur olika intressen osv. alla har.

Någon dag kan jag ta kort på det jag har liggandes i mitt rum så ska ni få se att jag också hållit i ett vapen hö-hö. Sedan är det även en leverans på väg hem hit från Sydafrika från förra årets jakt där nere.

Liten har blivit stor

Jädrans i min låda vad fort det går. Nu väger hon hela 11 kg och börjar till och med se ut som en hund, de ni!

Riktigt roligt att se hur mycket dem faktiskt utvecklas på sådan liten tid. Att gå upp 1 - 1,5 kg i veckan måste kännas i den lilla kroppen.

Jag tar med henne ut i skogen dagligen och låter henne springa fritt för att få skogsvana, hon älskar det!

Nu längtar jag bara tills den dagen då hon kan börja jaga på riktigt. Ska bli sååå kul!

Mitt första vilt

Som alla jägare vet så är första viltet alltid någonting riktigt speciellt. Jag fick fälla mitt första vilt när jag var 9, skulle fylla 10 år. Kanske inte så vanligt att jakten börjar i sån tidig ålder och speciellt inte för tjejer. Men jag är uppväxt med jakt. Pappa, farfar och farfars far jagar/jagade. Därför har det alltid pratats jakt runt om mig, jag har alltid tyckt det var intressant att vara med i slakteriet, kollat på jaktfilmer osv.

Det började redan när jag var runt 2-3 år. Mamma och pappa satt på altanen och jag satt i soffan och självklart var det en jaktfilm på. Sedan hör de mig skrika NUU..! och i samma sekund avlossas ett skott på filmen. Jag hade alltså med andra ord sett den filmen ett antal gånger hehe.

Jakten för mig är inte att skjuta. Det är allt man får vara med om, allt runt om själva jakten. Naturen, smaken av alla de olika vilten, allt man lär sig och så himla mycket mer. Jag har sen första gången jag höll i ett vapen haft en tanke som jag tänker allra mest på och det är -Skjut inte om det inte känns bra. Och det gör jag inte heller. Jag har avstått otroligt många skott då många skulle tyckt det var en självklarhet att skjuta. Men nej. Känns det inte stabilt, rätt avstånd osv då är det bättre att inte skjuta. Det värsta som finns är att se ett djur lida.

Riktigt bra filmer!

Har blivit en hel del tv-tittande här hemma. Som ni säkert sett så fick jag hem en hel bunt med filmer här om veckan. Har kollat på nästintill alla filmerna redan. Tror jag har cirka tre stycken kvar.

Alla filmer har vart riktigt bra hittills. Dom berättar mycket om det olika jakterna och har skapat filmerna på ett riktig bra sätt.

För er som är intresserade av Afrikajakt så tycker jag absolut ni borde köpa "Hunt 4 life" eller "Jakt med båge och armborst". Två filmer som verkligen visar hur den Afrikanska jakten funkar och sedan visas även mycket utav den vackra naturen. Då jag ÄLSKAR Afrika så kan jag verkligen säga att dom är sevärda och lärorika. Nästan så att det är farligt att kolla på filmerna, man blir riktigt sugen på att hoppa på ett plan och sticka dit på direkten..

Mikael Tham & Kristoffer Clausen

Webbshop: Jaktwebben.com

Upp