Alltinomjakt!

Hade fullt upp igår

Hade fullt upp HELA dagen igår. Var uppe runt 6 för att åka till Tullgårn. Fick äntligen träffa på Rags efter en himla massa månader. Riktigt roligt!

Var hemma runt fyra och då var det bara byta om och möta upp kunderna. Det var min tur att stå som jaktledare. Det började med att en utav de sju finnarna sköt en moster gris. Det var inge mer med det tänkte jag. Men.. fyrhjulingen pajjade precis i samma sekund och det var inte så att den 125 kilos grisen låg 50 meter från vägen. Det var bara vänta tills några utav de andra finnarna gett upp och utnytja dom till dragmän hehe. På vägen till slakteriet ringer en som just skjutit en brungris, och bara sekunderna därpå får jag samtal om att två stycken ville bli hämtade.. Medan han som som precis skjutit den stora grisen vill hem till stugan där dem bor och den ligger ändå ett par kilometer bort. Jag hade med andra ord fullt upp redan då.

Men vänta nu, det var ju bara början. Klockan började närma sig 04.00, vildsvinen var flådda och jag hann precis komma innanför dörren innan telefonen vibrerade. En stor galt skjuten stod det på smset. Jahapp det var bara vända och åka för att hämta den. Väl där träffar jag på ett helt gäng finnar. Dom har alltså åkt för att möta upp den glada skytten. Jag vart ju självklart super glad och fick i samma sekund reda på att det inte bara var han som skjutit en galt utan att en till kund också gjort det. Klockan slår 05.00 och där står jag med två galtar på över 100kg.

Som ni säkert förstår så hade jag inte möjlighet att skriva på bloggen igår.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas