Alltinomjakt!

Japp, jag kan också bomma

Imorse var det upp och hoppa runt femsnåret. Idag var det jakt på Munga som stod på tur. Det vara bara åka iväg med fem lager kläder och rugern fick självkalrt följa med.

Väl där var det dags att höra planeringen inför dagens jakt.

När alla de 15 skyttarna var på plats släpptes hundarna och det vart upptag direkt från alla håll och kanter. Inte långt efter börjades skott avfyras och vilt vart inrapporterade på radion.

jag hade en galt på mig som jag fick iväg ett skott på men kände direkt att det var ett för högt skott och förstod att det var helbom. Så sant så. Julia Jidesjö bommade en galt. Jag erkänner ju i alla fall mohaha. Gissa om jag fick höra det ett antal gånger under dagen. Men men.. sånt får man ta. Kan ju inte alltid ligga på topp liksom haha.

Andra och tredje såten var det inte alls lika mycket fart i.

Totalt slutade dagen med nio vildsvin och en kronhind. Helt okej resultat men kunde vart en till i vildsvinshögen.

Jakthelg

Åkte till Tidö igår kväll för att hjälpa till i slakteriet. Var där någon timme och sedan var det bara hem och ladda om batterierna tills idag.

Fick bli en sväng till Sjölunda imorse för att se vad som visade sig. Efter någon timme i ett torn där det både blåste och snöade gav jag upp och kände därför för att ge smygjakten en chans. Tog mig till ett hygge där jag vet att det finns gott om djur. Det ända som syntes till var 6 olika rävspår och några dovhjortsklövar som ristats in i den vita snön. Bössan fick med andra ord inte jobba idag.

Imorgon återstår det att se om min älskade Ruger ska få avlossa något skott. Jag ska ta mig till Avesta med en vän för att se om rådjuren vill visa sig. Man kan ju inte annat än hoppas på det bästa. Tar nog med mig både kulvapen och hagel, så får det nog bli ett släpp under eftermiddagen. Kan bli spännande att se hur det går.

Även denna helg består av en hel del jakt. Kan inte bli bättre, tummen upp på den!

Upp