Alltinomjakt!

Mitt hus

Om några veckor tar jag mitt pick och pack och flyttar till detta häftiga hus. Det är inte jätte fräscht nu men ge det några månader så kan jag lova att det kommer var hur snyggt som helst. Jag älskar den jaktiga känslan man får av det. Det är verkligen ett riktigt jakthus och sen ligger det ju på mina jaktmarker också, det gör ju inte saken sämre.

Nästintill alla rum i huset ska målas och fixas i ordning så när det är gjort så är det bara flytta in. Jag är MER än taggad och längtar otroligt mycket.

Mufflon

Wilda fick syn på någonting väldigt intressant här om dagen. Alltid lika kul att få se på mufflona!

One day...

När det väl är dags...

...Så ska två personer enas om hur bröllopet skall vara. Men jag tänker INTE gå med på någon form av vit klänning. Det finns gränser!

Förstå vad fräckt!! Camouflageklänning i Afrika. Kom igen, finns det någon som inte kan hålla med om det? Tror nästan till och med mamma skulle kunna erkänna att det ligger någonting bra bakom det. Pappa skulle inte tveka, han är glad bara han får vara i Afrika i princip Flört

Jag har nog redan gått över många gränser enligt många så varför inte fortsätta trampa över några till. Varför vara normal när man kan va sig själv? höhö

kisschock

I förrigår var jag ut på Tidö för att uträtta lite saker. Kissade gjorde jag också. När jag skulle dra upp byxorna fick jag en chock och såg i samma sekund att pyjamasbyxorna fortfarande var på. Haha ja det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna. Men måste erkänna att jag kände mig lite frän med stålmannen byxer ute på jaktmarken, säger jag annat så ljuger jag.

Jakt med farfar

På eftermiddagen ska jag och farfar ut för att se om vi får tag på en dovkalv. Vi får se vad som händer och sker!

Kristoffer Clausen

Fick hem ett paket i veckan som innehöll en hel del filmer och två lockpipor. Har redan hunnit kollat igenom en hel del av dem.

Riktigt bra filmer av Kristoffer Clausen. Kan rekommenderas starkt till jaktintresserade. Finns allt från fågeljakt till jakt i Afrika och en hel del där emellan.

I filmerna får man även se när det lockar på räv, rådjur m.m med de lockpipor som paketet innehöll.

Kommer att skriva vad jag tycker om filmerna vart efter jag sett dem. Dem jag sett hittills har vart riktigt bra!

Kristoffer som gör dessa filmer finns att följa på Facebook: https://www.facebook.com/Kristoffer.Clausen.Hunting & han har även en hemsida: http://kristofferclausen.com/

Dagens guidning

Imorse var det upp och hoppa runt fem. Klocka sju skulle jag möta Mathias på Tidö för att  ännu en gång försöka oss på jaktlyckan.

Vi hann inte mer än heja på varandra innan regnet började ösa ner och ännu en jaktdag fick bestå av regn.. Vi satte oss på pass och väntade, bara ett tag därpå kom en ensam dovhind ut cirka 70 meter ifrån oss. Då jag sagt nej till att skjuta hindar så avlossades alltså inga skott och vi gick tomhänta från passet. Som många vet så har hindarna småttingar i sig nu, det är alltså anledningen till varför jag sagt ifrån och vill att vi låter bli dem.

På måndag är det dags igen. Då kommer ett nytt gäng för att se om dom lyckas fälla en varsin dovhjort. Hoppas även vi kan få ha en jaktdag utan en massa regn.

Buffeljakt, varför inte

Första gången jag var i Afrika så kom jag dit som 13 åring och fick då fälla fyra djur. PH n som var med mig då hette John. En man som var riktigt hård men när man väl lärde känna honom så var han hur ödmjuk och snäll som helst. Jag gillade han stark.

Idag ploppade det upp ett meddelande på Facebook då jag fick en förfrågan om att åka till honom och jaga buffel. Bara tanken gjorde mig hur taggad som helst. Går detta igenom så kanske jag en dag får skjuta mig en fin buffel. Vi ska fortsätta ha kontakt angående detta och jag kan säga att skulle han be mig komma dit imorgon så skulle jag tammetusan sätta mig på ett plan raka vägen dit, nu på direkten.

Som dom flesta vet så jagar jag ganska ofta. Både i Afrika och här hemma i Sverige. Det många undrar är om jag ska tillbaks till Afrika och jobba. Mitt svar på den frågan är självklart JA. Jag måste ta mig igenom sista året i skolan nu sen sticker jag dit igen efter studenten och fortsätter min praktik mot att en dag stå som PH. Det är en dröm jag haft sen första gången jag jagade i Afrika och har jag en dröm, då finns det inget annat än att nå den.