Alltinomjakt!

Bockpremiären

Man tager vad man haver. Med det menar jag, som ni säkert redan förstått att bilden inte är den bästa.

Strunt i bilden. Nu över till det viktiga, Bockpremiären! Hallå där. Det är väl ändå den Bästa dagen utav alla dessa 365 dagar?

Som jag, jag tar mig upp till mina marker i Avesta. Spanar runt lite dagen innan och förbereder mig inför den stora dagen. Klockan ringer runt tre någonting om man inte (som jag) vaknar sisådär en timme innan för man inte kan sova av all spänning. Sedan är det dags.

När jag väl var på passet tog det inte långa stunden innan jag hörde knak och brak i buskarna bakom mig. Sedan började han skälla.

Det började ljusna och två svarta prickar syntes till en bit bort. Jag var inte säker på vad det var men hoppades självklart på att det var bocken som jag visste hade sitt revir där. Så var det. Där stod han och även en liten bock inte alls långt ifrån tornet.

Jag tog fram Buttolan och lockade. Jag kan ju säga såhär, den ena bocken brydde sig inte alls och vände sig istället om och gick medan den lilla kom i rask fart mot passet.

Eftersom jag inte känner ett behov utav att skjuta första bock jag ser så lät jag den lilla parveln fortsätta sin vandring medan jag själv tog mig hem mot gården där vi bor.

Eftersom jag visste att Han var där så kunde jag inte välja något annat pass utan tog självklart samma pass på eftermiddagen.

Jag väntade, väntade och åter väntade. När det gått runt än fyra timmar med lockande, godisätande och stirrande så såg jag ett rådjur lång borta som var intresserad av mitt lockande efter The perfect one. han sprang rakt mot mig medan jag i samma sekund hör ett knak i buskarna bara en bit bort. Den fina bocken kommer ut på cirka 40 meters avstånd och jag försöker så smidigt som jag bara kan vända mig och bössan om. Så går han lunkades in i buskarna igen. -Jäklar, tänker jag och ser fortfarande den andra bocken, med horn mindre än toppsar fortsätta emot mig. Okej något foto kan ju vara kul att få tänker jag och fortsätter locka. När mini-bocken är bara meterna ifrån passet ser jag att "The perfect one" kommer ut igen. Denna gång för att stanna. Jag vänder mig om ännu en gång och avlossar skottet som får bocken att springa ett par meter innan han slår i backen.

Så jag kan nu meddela att jag är mer än nöjd med även denna bockpremiär& hoppas även Ni har haft Diana med er under bockpremiären!

Skriv gärna om er bockpremiär och skicka med någon bild så kanske just du hamnar på bloggen.

Upp