Alltinomjakt!

Tester

Fick hem Jakt & Jägare igår. Råkade då stöta på ett igenkänt ansikte. Några utav de testerna jag skrivit nu sista veckorna var med och vart inskickade för inte alls länge sedan. Men dom hade hunnit komma med nu i det senaste numret. Fick även två reportage inskickade här för någon vecka sedan som även dom förhoppningsvis ska komma med inom ett år eller så.

Det första vildsvinet

Eftersom jag är nyopererad och ej får bli kall så har jag inte kunnat vart ute de senaste dagarna och har därför inte laggt upp några inlägg. Stygnen ska bort nästa tisdag, då får jag lite mer information om vad som får göras och inte får göras.

Som rubriken förklarar så har jag lagt upp en bild på mitt första vildsvin. Jag tror jag var runt 12 år. Vilken känsla jag kommer ihåg att det var, att smyga på ett gäng grisar, lägga sig med benstöd och känna adrenalinet. Jag får adrenalinkickar nu med men absolut inte som då.

Här hemma på väggen hänger en tavla på mitt allra först vilt jag fällde, en dovhjort. Jag minns exakt hur allting gick till och hur mycket jag skakade. Allt var så nytt och jag visste inte nånting om varken jakt eller djur då. Jag var inte alls gammal och jag mins hur intressant jag tyckte att allting var.

Nu cirka 8 år senare har jag hunnit vart i Syd Afrika och jagat fyra gånger och planerar även min femte resa. Har hunnit tagit jägarexamen (gjorde jag när jag var 12år), fått två vapen, börjat jobbat med jakten, skriver för Jakt & Jägare och fått en massa nya fina jaktmarker.

Med vilja kommer man långt!

Det var så det började...

Hade finbesök av Ragnhild här om veckan. Vart en vecka full med jakt, skratt och galenskaper. Med andra ord, en vanlig vecka när vi är ihop.

Tog en tur till min jaktmark i Arboga för att kolla om jaktlyckan var på vår sida. Det var den, Rags fick fälla en kronkalv. 

Vi har även besökt mina marker i Dalarna där vi var ute efter en varsin bock men där hade vi inte lika mycket tur med oss. Vi åkte hem tomhänta efter en underbar dag i skogen med korvgrillning och bra hundjobb.

Vi får se när Ragnhild kommer tillbaka. Det brukar låta som hon har fullt upp i flera veckor framöver sen tar det bara någon enstaka vecka så står hon här med bössan i högsta hugg och har släppt allt det viktiga. Det är så det ska vara, jakten går ju ändå först hehe Flört

Jag får förfrågan väldigt ofta om hur länge jag och Rags känt varandar, hur vi träffades osv. Tänkte ge er ett litet kortfattat svar på den frågan.

Min far och Rags gick PH (professional hunter) skola ihop i Syd Afrika. Dom kände inte varandra innan och detta var si sådär ett, ett & ett halv år sedan. Så när dom sedan kommit hem till Sverige så besökte Rags oss och vi klickade direkt. Vi var lika galna ihop första gången vi pratade som vi är nu när vi ses. Redan då bestämde vi att även jag en dag skulle utbilda mig till PH. Vi började planera att jag skulle komma ner till kampen där hon jobbar för att börja min praktik där och sedan fortsatte det bara. Någon månad efter var biljetterna bokade och jag satt på planet ner till Syd Afrika för att träffa henne för andra gången. Dom tre månaderna jag spenderade där nere har verkligen fått oss till att bli som systrar. Vi ses väldigt ofta nu här hemma i Sverige, så ofta vi bara kan. Så som ni förstår så lärde vi känna varandra på riktigt i Syd Afrika och sen har det bara rullat på. Många tror vi driver med dem när vi säger att vi inte kännt varandra mer än  ca 7 månader. Men det är ren sanning.

 

Fullspäckad dag

Jag har precis avslutat denna arbetsdag.
Var inte i säng förrän två inatt och var uppe runt åtta så man har vart lite halvseg hela dagen.

Vart klar med reportaget idag så nu ska det endast skickas in. Vid lunch åkte jag iväg på möte med min far och sedan vidare till hägnet för att hämta upp fem hjortar som blev skjutna här om dagen.

När vi väl var där ifrån åkte vi raka vägen till Tidö för att lämna hjortarna på styckning och sedan åkte vi hem.

Känner att det ska bli mer än skönt att krypa ner i sängen just nu.Godnatt med er!

Laddar om inför morgondagen

Åkte iväg och kastade ut mat till änderna och tittade så allting såg okej ut. Änderna är kvar och hade ätit upp maten sen sist jag var där.
Brukar försöka åka dit varje dag annars låter jag det inte gå mer än en dags mellanrum.

När allting med änderna var färdig fixat satte jag mig på ett pass i närheten. Satt nån timme innan det vart mörkt. Såg ingenting men funderar på att ge det en ny chans imorgon. Skulle inte vara helt fel att på fälla sig en fin kronhjort.

Imorgon ska jag åka till hägnet och fixa en del där och sen skulle det som sagt inte vara helt fel att åka ut och sätta sig ett tag. Får se vad morgondagen har att erbjuda.

Kasta gärna in en kommentar eller två om vad ni vill se och läsa om här på bloggen.

Reportageskrivandet är i full gång

Har vart uppe sen halv åtta i morse och skrivit på Afrikareportaget som ska bli klart innan veckans slut. Har även imorgon på mig, så jag kommer nog hinna bli klar redan då. Åtminstone med texten, sen är det ju bilder och allt sådant som ska fixas ihop också.

Nu ska jag ta och byta om för att åka iväg till Sjölunda och mata änder.Tar även med mig bössan och sätter mig någonstans för att kika efter kronhjortar. En helt vanlig onsdag med andra ord.

 

Jakt på Svanå

Idag var det dags. Klockan var ställd på 05.45 och klockan 07.00 var jag framme.
Alla samlades i slakteriet för att ta en kopp morgonkaffe och gå igenom reglerna inför dagens jakt. Det tog inte långa stunden innan alla var på pass och redo med bössorna i högsta hugg.

Första såten fick jag inte se en skymt av varken stort eller smått vilt men det fick däremot några av de andra skyttarna som lyckades fälla både en älgkalv och en kronhind.

Andra såten vart mer lyckad från min sida.
Efter att ha suttit och stått till och från i en och en halv timme hörde jag knakande inne i skogen bara några få meter ifrån mig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Det tog inte många sekunder innan jag såg kronhinden komma gående ut från skogskanten. Jag stod redan upp, med bössan på axeln och kunde därför trycka av innan den hunnit ta sina första steg ut från skogen.

Hinden hoppade rakt upp i luften och sprang sedan snabbt där ifrån. Jag väntade in hundföraren som spårade och hittade hinden cirka 100 meter in i skogen. En perfekt bogträff och en otroligt lyckad dag!

Nu laddar jag om inför morgondagen. Då väntar reportageskrivande, fodring och kronhjortsjakt.

Jaktbloggen är igång

Nu är jag äntligen igång med jaktbloggen som har vart väldigt efterfrågad.
Har tänkt att jag ska skriva så ofta som möjligt och förhoppningsvis varje dag.

I denna blogg kommer det att komma upp en hel del jaktbilder från mina marker runt om i Sverige, från Syd Afrika där jag är på väg mot drömmen som PH (professional hunter) och från jaktresor runtom i världen.

Denna blogg är inte färdigfixad. Har gjort en snabb design för att kunna komma igång med skrivandet och bilder så fort som möjligt.

Upp