Alltinomjakt!

Brev från Walker

Hittade en kuvert i brevlådan som det stod mitt namn på. Vart ganska förvånad då jag inte visste vem som skulle kunnat skicka ett engelskt brev till mig tills jag såg vem ansändaren var, Walker.

En man som kom ner till kampen där jag jobbade i Syd Afrika. En väldigt trevlig och rolig man som verkligen brann för jakten och allt det som hör till. Uppskattar verkligen brevet han skickade till mig. Vart riktigt glad!

Valpar

Fick veta idag att jag och min familj skulle iväg och kolla på valpar. Ett besked som fick mig att lysa upp och känna att man kommer ett steg närmare en egen jakthund. Det fanns endast två tikar kvar så blir det någon så tror jag vi väljer den bruna lilla jycken. Vi har funderat ett bra tag på vilken ras vi vill ha men då vi såg denna blandning (kopov & dachsbracke) så kändes det extremt bra och vi har hört mycket bra om dem.

Vi ska alltså bestämma oss ikväll. Skulle det bli så att vi köper lillen så får hon hämtas den 17 januari.

Rulltunnor

Dagens uppgift var påfyllning av de fem rulltunnor som står utspridda runt om på Tidös marker. Tunnorna fylls på och ställs upp. Sedan åker jag dit ett antal gånger i veckan för att hålla koll på om dom ligger ner och om tunnorna är tömda. Vildsvinen är experter på att rulla dessa tunnor runt om träden och ta slut på det foder som tunnorna fylls med.

4 av 5 bössor!

Vad tycker ni om den nya Vildsvinsfeber filmen?

Själv tycker jag att alla dom filmerna är rikitgt bra men fyran ligger helt klart etta på listan. Femman var inte alls i klass med den men tyckte det var kul att få se när björnarna osv. Riktigt bra filmer och sjukt vad säkra dom är på att skjuta.

Betyg: 4 av 5 bössor! 

Nu kan ju inget gå fel!

Har nu införskaffat mig två par camouflage underkläder och tycker det vore väldigt konstigt om någonting gick fel nu. Ger inte dessa mig tur då vet jag inte vad jag mer kan göra. Nu jäklar ska vi kämpa på jag och mina camotrosor! YEII!

Vill tillbaka, NU

Mamma och pappa beställde biljetter till Syd Afrika förra veckan. Dom ska dit i februari och stanna i en månad. Medan jag ska stanna hemma och ta hand om hundarna! Vad i hela friden är det för dumt beslut?! Men men.. Jag får vänta tills efter studenten och åka dit i några månader och jobba istället. Inte alls helt fel.

Har tänkt väldigt mycket på Afrika sista veckorna. Hur jobbigt och förjävligt det än var när jag var där i somras så kan jag inte komma ifrån att jag saknar det så himla mycket. Det är otroligt mycket slit, lååånga dagar osv men jag känner nu i efterhand att jag lärt mig så mycket både psykiskt och fysiskt.

När jag var i Afrika så hade jag bestämt mig för att hoppa av skolan här hemma. Mitt sista år i skolan. Nu när jag tänker efter så är jag otroligt glad att jag går klart och får uppleva studenten som jag vet att jag skulle ångra om jag inte fick uppleva. När jag väl kom hem från Afrika så hoppade jag av skolan och hade en massa planer på att åka tillbaka bara någon månad senare men kände sedan att jag lika gärna kan avsluta skolan och åka till Afrika efter. Tror det var ett bra beslut. Jag ångrar det inte, men sedan kan jag ju erkänna att det skulle vart bra mycket lärorikare osv att vara i Afrika och jobba än att sitta i skolbänken två gånger i veckan.

God jul!

Den första bilden är från julafton förra året och den under är en kronhind jag sköt i början av detta år.


Jag har ingenting speciellt att skriva mer än att jag vill önska er alla en riktigt god jul.

Frågor

Hur gammal var du när du började jaga?

S- Jag var runt 10 år.

När tog du jägarexamen och var det lätt?

S- Jag var 12 år. Jag är uppväxt med jakten och kunde därför en hel del. Fick endast två fel på hela provet och när jag sköt så fixade jag det direkt. Som man brukar säga – Träning ger färdighet.

Har du alltid varit intresserad av jakten?

S- Jag var med min far ett antal gånger när jag var mindre men intresset kom in mer i 10 års ålder. Nu finns det bara jakt i mitt huvud och jag vill lära mig så mycket som möjligt.

Vad har du för mål?

S- Mitt mål är att se så många länder som möjligt och lära mig så mycket som möjligt om jakten i de olika länderna. Allt är så annorlunda överallt och det är just därför det är kul att se alla skillnader från hur vi jagar osv. i Sverige.  

Hur många läder har du jagat i?

S-  Endast tre länder hittills. Sverige, Finland & Syd Afrika.

Time to hunt

Nu är det dags att sticka ut och se vad som gömmer sig i Sjölundas skogar. 

Ha en bra lördag allesammans!!